8.11.2018

SOTE vihdoin sote-valiokunnasta

Satojen asiantuntijakuulemisten ja opposition jarruttamisen jälkeen eduskunnan sote-valiokunta sai viimein eilen 07.11.2018 puserrettua ulos mietintönsä sote- & maakuntauudistuksesta; kolme mietintöä, yhteensä 635 sivua.
Lukematon määrä pieniä muutoksia ja tarkistuksia tehty. Eläkeläisille, työttömille etc tärkeä valinnanvapaus astuisi voimaan 2022 alusta (ellei maakunta hae vuoden aikaistusta tai lykkäystä). Valiokunnan mukaan EU-komissiolle ei tarvitse tehdä notifikaatiota, mikä venyttäisi asian käsittelyä niin, että koko lakipaketti raukeaisi tulevien eduskuntavaalien myötä.

Mietinnöt menevät seuraavaksi perstuslakivaliokuntaan, jossa odotettavissa riitaisa ja aikaa vievä käsittely. Sitten takaisin sote-valiokuntaa, josta esitys eduskunnan suurelle salille. Ehtiikö tämä kaikki tapahtua ennen eduskuntavaaleja 14.04.2019?
Varmaa on jo ainakin se, että maakuntavaaleja ei voida pitää europarlamenttivaalien kanssa yhtä aikaa 26.05.2019. Katso myös http://www.prograni.fi/2018/06/sote-ei-hyvalta-nayta.html.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän mielipiteesi: