1.3.2018

Lepomäki on oikeassa

Kokoomuksen kansanedustaja Elina LEPOMÄKI piti eilen tiedotustilaisuuden, jossa voimakkaasti kritisoi meneillään olevaa maakunta- ja soteuudistusta. Hänen pitkä kirjoituksensa asiasta julkaistiin Uudessa Suomessa. Seuraavssa käyn läpi pääkohdat kirjoituksesta, sekä esitän omat kommenttini niistä (italic).

Maakunnat tarpeettomia: Kuntarakenne-, sote- ja maakuntauudistussekoilun aikana on yritetty 6 vuoden ajan erilaisia ratkaisumalleja. Maakuntien mukana tuleva uusi väliportaan hallinto on historiallinen muutos, jolla oikeasti ei ole mitään tekemistä tarvittavan sote-uudistuksen kanssa.

Ei säästöjä vaan lisää kustannuksia: Jo maakuntahallinnon muodostaminen tuo lisäkuluja. Lisäksi valtion rahoituksen kapitaatiomalli ei kannusta säästämiseen ja tehokkuuteen.

Vaatinee EU-oikeuden hyväksynnän: Kun perustuslakivaliokunta vasemmiston vaatimuksesta hylkäsi maakunnan sote-palveluiden yhtiöittämisen, rikkoo se EUn kilpailusäädäntöä ja uhkaa pitkittää ja vesittää koko sote-uudistuksen.

Valinnanvapaudesta vähän hyötyä: Olennaista on kuitenkin se, että valinnanvapaudella päästään eroon terveyskeskusten lääkärijonoista, jolloin työttömät ja eläkeläisetkin saavat kunnon palvelua samaan hintaan.

Valtakunnallinen sote & KELA korvaa: Käyttökelpoinen raha seuraa asiakasta -malli, joka perustuisi jo olemassa olevaan järjestelmään ilman uusia himmeleitä.

Kaiken tämän ja paljon muuta asiaan liittyvää kritiikkiä olen kirjoittanut kuluneen kuuden vuuoden aikana tässä blogissa. Blogista löytyvät myös kaikki asiaan liittyvät raportit, lausunnot ja hallituksen lakiesitykset, avattuina ja kommentoituina.

PS 06.03.2018. Suurhelsinkimafian nokkamies Jan VAPAAVUORI jatkaa tänään hyökkäystään kaikkia uudistuksia vastaan: "Maakuntauudistushan kaatuu vielä kevään aikana, eikä maakuntavaaleja koskaan järjestetä!” On tässä Petteri Orpolla sulattamista; olihan Orpo Vapaavuoren kampanjapäällikkö, kun Vapaavuorta työnnettiin kokoomuksen puheenjohtajaksi 2014 (mutta ei päässyt edes loppuäänestykseen).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän mielipiteesi: