12.12.2017

Granilta negatiivinen lausunto valinnanvapaudesta

Valinnanvapauden pääpointti on se, että saadaan terveyskeskusten lääkärijonot loppumaan, kun tarjolle tulee lisää palveluntarjoajia samaan hintaan. Työpaikkaterveydenhuollossa olevat ja suurituloiset saavat hyvät palvelut jo nyt, mutta eläkeläiset ja työttömät ovat jääneet ilman jos rahat eivät riitä.
Nykyisellään ei valinnanvapautta oikeasti ole, vaan jokainen menee lähimpään terveyskeskukseen. Valitusta tulevasta valinnan vaikeudesta en ymmärrä. Sehän on helpompaa kuin kaupassa käynti: Kaikissa sote-keskuksissa saa samat palvelut samaan hintaan, mutta S-marketissa, K-kaupassa ja Lidlissä sekä tarjonta että hinnat ovat erilaiset.

Eilisessä valtuustonkokouksessa käsiteltiin kaupungin lausuntoa uudesta valinnanvapauslaista. Virkamiehet olivat tehneet lausuntoehdotuksen, joka oli kokonaisuudessaan kielteinen uudistukselle. Pitkässä 18-sivuisessa lausunnossa epäillään, arvellaan ja tehdään vääriä tulkintoja ja puolustetaan omia paikkoja. Tästä löytyy Granin kielteinen lausunto kokonaan.


Kokouksessa Binga TUPAMÄKI yritti muuttaa lausuntoa positiivisemmaksi. Käydyssä äänestyksessä hän sai taakseen vain kokoomuksen äänet (Heikki KURKELA kuitenkin hämmästyttäväst äänesti tyhjää). Eli äänestys meni kuten eduskunnassa; oppositiopuolueiden (rkp, vihreät, sdp, persu, kd) valtuutetut äänestivät hyvää lakia vastaan.

Ja vielä: Tämänpäiväisen Hesarin mukaan 65 % kansasta haluaa lisää valinnanvapautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän mielipiteesi: