16.7.2017

SOTE JÄLLEEN UUSIKSI – HANSKAT TISKIIN

Sote-uudistusta on nyt yritetty vuosikausia eri hallitusten ja eduskuntien toimesta. Mutta oppositiolle ja perustuslakifundamisteille ei kelpaa mikään. Suurin ongelma on tehty valinnanvapaudesta, vaikka juuri sillä päästään eroon terveyskeskusten jonoista ja parannetaan tasa-arvoa. Seuraavassa lyhyt muistio viimeaikojen tapahtumista:

29.06.2017: Perustuslakivaliokunnan lausunto, jossa hallituksen esityksestä löytyi 15 perustuslain vastaista kohtaa. Oikeasti kaikki kohdat ovat poliittisia kannanottoja, joissa epäillään, arvellaan, vääriä tulkintoja, tahallista väärinymmärtämistä ym poliittista harkintaa. Sen sijaan objektiivinen oikeudellinen analyysi puuttuu. Ihmettelenpä sitäkin, että vassari on päästetty perustuslakivaliokunnan puheenjohtajaksi.

04.07.2017 koko sote-uudistuksen vetäjä Tuomas PÖYSTI ilmoitti eroavansa tehtävästä.

05.07.2017 pääministeri Juha SIPILÄ ilmoitti, että
  • valinnavapauslaki menee uusiksi
  • lait tulevat voimaan vasta 2020 alusta
  • maakuntavaalit siirretään lokakuuhun 2018.
06.07.2017 sosiaali- ja terveysvaliokunta keskeytti uudistuksen käsittelyn.

07.07.2017 oikeusministeri Antti Häkkänen ilmoitti, että kaikkien vaalien ajankohdat selvitetään uudelleen.

09.07.2017 asiasta vastannut ministeri Juha REHULA lopetti tehtävänsä; tosin aikoinaan sovitun mukaisesti, tilalle Annika SAARIKKO.

Olen kirjoittanut sote-uudistuksesta kokoinfon vuodesta 2012 alkaen. Se sisältää kaikki merkittävät tapahtumat, lakiesitykset, raportit etc; kaikki avattuina ja tarpeen mukaan kommentoituina. Nyt minullekin tämä päätöksenteon sekoilu riittää. Minäkin lyön hanskat tiskiin, ja tulen kirjoittamaan maakunta- ja sote-uusituksesta vain satunnaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän mielipiteesi: