8.4.2017

KAUPUNGIN MENOJA LEIKATTAVA 15 %

Kauniainen on oikeasti tiellä kriisikunnaksi; kiihtyvästi alijäämäinen talous. Ja sote johtaa meidät valtion torppariksi; valtionapua 14 miljoonaa vuodessa.  Jos emme osaa karsia menojamme, tilanne johtaa itsenäisyytemme menettämiseen 2025 mennessä, katso http://www.prograni.fi/2017/04/kauniainen-tiella-kriisikunnaksi.html.

Mitä sitten pitäisi tehdä? Lyhyesti sanoen seuraavat 4 toimenpidettä pitävät Granin pystyssä:

u Kaupungin päälliköiden ja henkilöstön määrää pienennettävä.
v Terveyspalvelut ulkoistettava heti. Vain näin voidaan turvata terveyskeskuksen ja terveyspalveluiden säilyminen 10 vuodeksi eteenpäin. Ja samalla säästää rahaa.
w Lautakunnat yhdistettävä:
  • Sivistys-, liikunta-, ja nuorisolautakunta liitettävä yhteen kulttuurivaliokunnaksi (kuten moni kunta).
  • Suomen- ja ruotsinkielinen opetuslautakunta liitettävä yhteen kouluvaliokunnaksi, jossa jaosto kumpaakin kieliryhmää varten (kuten Sipoo, Vaasa, Kokkola).
  • Yhdyskunta- ja rakennuslautakunta liitettävä yhteen rakennusvaliokunnaksi (kuten moni kunta).
  • Sosiaali- ja terveyslautakunnan tarve lakkaa ulkoistuksen ja sote-uudistuksen myötä, ja se korvataan peruspalveluvaliokunnalla, johon jäljelle jäävät kunnan tehtävät (kuten Mänttä-Vilppulassa sote-ulkoistuksen jälkeen tehtiin).
x Vähäisellä käytöllä olevat rakennukset myytävä. Näin saadaan rahaa ja säästetään kunnossapidosta.
Näillä keinoilla pyrin leikkaamaan menoista 15% neljän vuoden aikana. Se on mahdollista! Leikkauksen jälkeen valtionapu putoaa siedettävään 3 miljoonaan euroon, eikä valtiolla ole enää painetta liittää Kauniaista Espooseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän mielipiteesi: