16.3.2017

Ero KaunisGranin hallituksesta

Olen aina pitänyt lehteä KaunisGrani tarpeellisena, tykännyt sen ulkoasusta ja lukenut kaikki lehdet läpi. Kun 2013 tulin valituksi lehtiyhtiön Kauniaisten Paikallislehti Oy - Ab Grankulla Lokaltidning hallitukseen, tulin innostuneena mukaan kehittämään lehteä entistäkin paremmaksi. Jotakin saanut aikaankin: Levikkialueen laajennus, verkkolehti, uusi yhtiöjärjestys etc.

Valitettavasti monet toiminnan piirteet ovat kuitenkin sietämättömiä eivätkä täytä lain vaatimuksia ja hyvän hallinnon periaatteita:

 
 • 2013 Yhtiökokous pidettiin myöhästyneen vasta lokakuussa, jolloin uudet valinnat vahvistettiin. Hallitus ei pitänyt 2013 yhtään kokousta; ensimmäinen kokous pidettiin 27.03.2014.
 • 2013-16: Hallitus ei pidä kokouksia, vaikka selvää tarvetta oli.
 • 2013-16: Toimitusneuvosto ei pitänyt yhtään omaa kokousta, vaikka tarvetta oli; lyhyet ja kesken jääneet keskustelut hallituksen kokousten lopuksi eivät ajaneet asiaa.
 • 2013-16: Hallituksen kokousten pöytäkirjat eivät koskaan tule ajallaan. Viimeksi pidetystä kokouksesta 03.11.2016 en ole saanut pöytäkirjaa suullisesta ja kirjallisesta pyynnöstä huolimatta vieläkään. Yhdestä kokouksesta ei pöytäkirja valmistunut koskaan, jolloin minä tein sen omista muistiinpanoistani kuukausia myöhemmin. Pöytäkirjat ovat myös sisällöltään puutteellisia; usein kirjoitetaan, että "asiasta keskusteltiin", mutta ei sanota tehtyjä päätöksiä.
 • 2013-16: Taloudenpito ja sopimusten ja laskujen hyväksymismenettelyt näyttävät puutteellisilta.
 • 2016: Mahdollisesti pidetyn yhtiökokouksen pöytäkirjaa ei olla saatu hallituksen pyynnöstä ja mm minun suullisesta ja kirjallisesta pyynnöstäni huolimatta. Kaupparekisterin uusimmat tiedot ovat vuodelta 2010, ja yhteisöjärjestys näyttää edelleen olevan vuodelta 1995, vaikka uuden tarve on hallituksessa moneen kertaan todettu ja teksti hyväksytty.
 • 2017: Hallituksen kokousta ei ole pidetty, vaikka selvää tarvetta on ollut.
 • 2017: Kuluvana vuonna ilmestyneet 3 lehteä eivät ole verkkolehdessä; joitakin juttuja toki on.
Olen vuosien varrella ollut monien yhdistysten ja yhtiöiden hallituksissa, jopa Lontoon pörssissä noteeratun ison yrityksen hallituksen puheenjohtaja. Missään en ole kohdannut näin huonoa asioiden hoitamista. Kun asiaan ei useista yrityksistäni huolimatta ole tullut parannusta, ilmoitan tässä eroavani hallituksesta.

2 kommenttia:

 1. Voiko tosiaan lehden hallituksen toiminta olla kuvatun surkeaa!!! Vastuuhenkilöiden on syytä katsoa peiliin ja ryhdistäytyä välittömästi. Onko lehden toimittaminen ja siihen liittyvä hallinnointi noin vaikeaa ja vastenmielistä!? Missä mättää?

  VastaaPoista
 2. Harmi että KG hoidetaan noin huonosti. Se on tärkeä lehti joka mielestäni on hyvä. T: Patte Nysten ehdokas nr 47

  VastaaPoista

Kirjoita tähän mielipiteesi: