8.2.2017

Granin terveyspalvelut ulkoistettava heti

Kaupunginvaltuusto päätti 15.12.2014 selvittää sote-palveluiden järjestämisen kilpailutuksen perusteella. Vastoin virkamiesten kantaa, ehdotuksestani tämä päätös vahvistettiin 16.03.2015. Kokouksessaan 07.11.2016 valtuusto yksimielisesti antoi vielä sote-lausuntonsa, jonka mukaan "on luonnollista ja kilpailuneutraalisuussyistä perusteltua, että valinnanvapauden piirissä oleva toiminta yhtiöitetään.".


Maakunta- ja sote-uudistuksen myötä vuoden 2019 alusta meillä ei enää ole omaa terveyskeskusta. Ja vaarana on terveyspalveluiden loppuminen kokonaan; kuntarajoilla ei ole enää merkitystä. Niinpä terveyspalvelut pitäisi ulkoistaa heti. Ulkoistaminen tarkoittaa nykyisten terveyspalveluiden yhtiöittämistä ja kilpailutusta yksityisten ja järjestöjen tarjoamien palveluiden kanssa. Parhaan palvelun ja hinnan tarjoaja voittakoon.
 
Kauniaisilla on poikkeuksellisen hyvät mahdollisuudet terveyspalvelusopimuksen tekemiseen, koska terveyden ja suunhoidon yhteiskustannukset ovat meillä alle 50 % soten kokonaiskustannuksista (ï 97/2016 Laki kuntien ja kuntayhtymien eräiden oikeustoimien väliaikaisesta rajoittamisesta sosiaali- ja terveydenhuollossa 3§). Niinpä voimme taata hyvät paikalliset palvelut 10 vuodeksi ilman maakunnan irtisanomisoikeutta.
 
Asialla on kiire; jo heinäkuun alussa sote-järjestelmän väliaikaishallinto aloittaa työnsä (Kirkkonummella jo toimitaan).
 
Kokemukset Suomen kunnissa ovat osoittaneet, että ulkoistus on tuonut hyviä palveluita, mutta myös säästöjä. Kun Kauniainen on menossa kohti talouskriisiä, olisi terveyspalveluiden ulkoistus tältäkin kannalta tervetullut. Katso vielä http://www.prograni.fi/2016/12/sote-valinnanvapaus-lopettaa.html.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän mielipiteesi: