2.12.2016

Kuka haluaa asua Suurhelsingissä?

Yli kymmenen vuotta on nähty esityksiä ja kuultu vaatimuksia kaupunkirakenteen tiivistämisestä ja naapurikaupunkien liittämisestä Helsinkiin. Erityisesti tätä on ajanut takaa Pajusen & Vapaavuoren vetämä suurhelsinkimafia, jota Soininvaaran usein toistama lausunto ”Helsingin seutu on ympäristörikos” aina tukee. Tässä blogissa olen esittänyt lukuisia selvityksiä, jotka osoittavat, että asukkaiden toiveiden, kokonaiskustannusten ja hiilijalanjäljen kannalta Suurhesa kaupunkibulevardeineen on huono idea.

Helsingin Slushissa 30.11.2016 Karen HARRIS USAsta käytti asiasta hyvän puheenvuoron:
  • Kolmen tärkeän tuotannontekijän eli tiedon, tavaroiden ja ihmisten liikkuminen on murrosvaiheessa.
  • Tiedon siirtokustannus on nyt jo nolla, digitalisaatio vähentää ihmisten liikkumisen tarvetta ja robottiliikenne romahduttaa tavaroiden kuljetuskustannukset.
  • Tästä kaikesta seuraa se, että paljon puhutuista Smart City -konsepteista ollaan siirtymässä kohti New Village -tyyppistä ihanneaikaa.
  • New Villageissa asuminen on halvempaa kuin isoissa kaupungeissa, joten ihmisillä jää enemmän rahaa muihin tarpeisiinsa.
  • Harrisin mukaan hänen kuvaamalleen kehitykselle ovat otollisimmat mahdollisuudet juuri Pohjois-Euroopassa. Suomi, Ruotsi ja Norja ovat vauraita maita, jossa tilanpuute ei myöskään ole ongelma.  [t&t]
Ja kuka haluaa Guggenheimin? Tämä veronmaksajien rahoilla yritetty taloudellisesti kyseenalainen musta ruma hökötys kaatuikin 30.11.2016 Hesan valtuustossa äänin 53-32. Kokoomuksestakin löytyi viisi viisasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän mielipiteesi: