7.10.2016

"Käärmetalo" kaupungintalokorttelin asemakaavoituksen pohjaksi!

Mitä kirjoitin 28.04.2015 tässä blogissani: Kaupungintalon saneerauksen kustannukset näyttävät kasvavan hallitsemattomasti. Ainoa oikea ratkaisu on tehdä uusi kaava, joka sisältää kuntalaistalon pienenevän virkamieskunnan ja kuntalaisten tarpeisiin sekä liiketilaa ja asuntoja. Tämä tarjoaisi kaupungille lisäksi 10 MEUR tuotot.

Tässä tarjoutuisi myös aikaisemmin haikailemani mahdollisuus luoda arkkitehtikilpailun pohjalta malliesimerkki uljaaksi kuntakeskukseksi, jolla voisi olla jopa kansainvälistä arvoa. Kaupungintalokorttelia ei kuitenkaan saa rakentaa umpeen, vaan "vihreä Grani" pitää säilyä.”

Arkkitehtikilpailu järjestettiinkin, ja 19.05.2016 julkistettiin asemakaavallisen ideakilpailun tulokset. Ehdotuksia tuli peräti 48. Vain kuudessa ehdotuksessa nykyinen kaupungintalo olisi säilynyt; ei kuitenkaan ainoassakaan palkitussa ehdotuksessa. Kokouksessaan 15.06.2016 kaupunginhallitus yksimielisesti päätti käynnistää kaupungintalokorttelin kaavoituksen hyödyntäen ideakilpailussa palkittuja ehdotuksia.

Kun tarkastelee voittaneita ehdotuksia, nousee toisen palkinnon saanut ehdotus nimimerkillä ”Tillsammans” mielestäni parhaaksi; tässä ehdotuksen asemapiirros ja palkintolautakunnan lausuma "Rohkea ehdotus ratkaisee koko korttelin yhdellä nauhamaisella rakennuksella. Toteutettuna kortteli muodostaisi voimakkaan uuden imagotekijän Kauniaisiin."  05.10.2016 jätin kaupungille kuntalaisaloitteen, jonka mukaan nimenomaan tämä "käärmetalo" pitäisi ottaa asemakaavoituksen pohjaksi.

Eilen oli valtuustosalissa RKPn järjestämä tilaisuus asiasta; vetäjänä Veronica Rehn-Kivi ja paikalla yli 30 ihmistä. Puheenvuorossani yritin esittää selkeät syyt kaavoitukselle ja "käärmetaloa" sen pohjaksi. Keväällä esitettyä voimakasta kritiikkiä koko hanketta vastaan ei kuultu. Ja "käärmetalo" sai kannatusta. Joissakin puheenvuoroissa esitettiin käärmeen päiden typistämistä, jolloin kortteliin jäisi vielä enemmän vihreää. Tästä kuntalaisaloitteeni löytyy.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän mielipiteesi: