2.12.2015

VVOn uusi yritys kaatui!

Kaupunginvaltuusto päätti 15.09.2014 hylätä VVOn hakemuksen Asematie 10-14 asuintalojen purkamisesta ja rakennusoikeuden suuresta lisäämisestä. Hämmäs-tyttävästi VVO teki nyt saman esityksen uudelleen, ja kaupungin virkamiehet ponnekkaasti markkinoivat hanketta. Kuitenkin yhdyskuntalautakunnan kokouksessa 01.12.2015 hakemus hylättiin äänin 6-2 (Fellman, Aspelin) -1 (Enckell). Seuraavassa eräitä asiaan liittyviä seikkoja:
  • VVO: "Haemme kaavamuutoksella tonttien rakennusoikeuden lisäystä ja mahdollisuutta korvata olemassa olevat rakennukset uudisrakennuksilla." Hakijaksi oli nyt värvätty taloyhtiöiden hallitusten puheenjohtaja (Pia Jaakola).
  • Yhden A4 mittainen hakemus ei sisältänyt mitään liitesuunnitelmia.
  • Virkamiesten (Marko LASSILA) esitys jätti vapaat kädet rakennusoikeuden lisäämiselle, asuntojen koolle ja lukumäärälle, rakennusten korkeudelle etc.
  • VVO sanoo, että rakennukset tullaan joka tapauksessa purkamaan. Virka-miehen mukaan purkamista ei voi estää, vaikka siihen tarvitaan rakennus-lautakunnan lupa.
  • Oikeasti VVO ei pura taloja, jos se ei saa lisää rakennusoikeutta. Entäpä myynti?
  • Talot ovat paikalla rakennettuja vankkoja taloja. Asuntojen ja järjestelmien korjaaminen rakentamismääräysten mukaiseksi on taloudellisesti täysin mahdollista.
  • Vaikka remontti on asukkaille painajainen, on se pienempi paha kuin asunnon menettäminen tai kolmen vuoden rakennustyömaa.
Ja lopuksi: VVOn esittämillä perusteilla kaikki 1960-70 -luvuilla rakennetut talot pitäisi purkaa. Näin moni taloyhtiö tekisikin, jos saisi samalla >30% lisää rakennusoikeutta.

Kaupunginhallituksen kokouksessa 09.12.2015 VVOnhakemus edelleen kaatui. Hämmästyttävästi kuitenkin kokoomuksen jäsenet Rintamäki-Ovaska, Ant-Wuorinen ja Kivelä äänestivät VVOn esityksen puolesta!?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän mielipiteesi: