31.12.2015

Milloin maakuntavaalit?

Maakuntahallinnon 18 maakuntaa alkavat hamottua, vaikka kuntien lausunnoista etc vielä pieniä rajatarkastuksia on tulossa. Maakuntahallinnon muodostamisesta katso http://www.prograni.fi/2015/11/sote-valinnanvapaus-sama-hinta-kaikille.html.

Luonteva paikka maakuntavaaleille olisi yhdessä kuntavaalien kanssa. Kun seuraavat kuntavaalit pidetään huhtikuussa 2017, ei maakuntahallinnon säädäntö ehdi valmiiksi. Pitäisiköhän nykyisten valtuustojen kautta vielä lisää pidentää jotta maakuntavaalit ehtisivät mukaan?

Maakuntahallinnon tehtävät, rahoitus (maakuntavero?) ja demokratisäännöt (edustus, puolueet, päätöksenteko etc) ovat vielä alkutekijöissään.

Pääkaupunkiseudulla hallitusten puheenjohtajat Helsingissä Tatu RAUHAMÄKI (kok), Espoossa Markus TORKKI (kok) ja Vantaalla Tapani MÄKINEN (kok) ovat vaatimassa omaa uutta maakuntaa. Tuskin toteutuu. Hesari näyttää (mm 14 Jan 2016) lyöttäytyneen yhteen sanottujen herrojen kanssa. Toki Hesari on aina ajamassa Suurhelsingin asiaa.

Sunnuntaisuomalaisen mukaan kokoomus ja keskusta olisivat siirtämässä huhtikuun kuntavaalit syksyyn niin, että ne pidettäisiin yhtä aikaa maakuntavaalien kanssa. Tässä on järkeä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän mielipiteesi: