7.11.2015

SOTEsta sopuun viime hetkellä

Sote-alueiden lukumäärästä riitelevät hallituskumppanit (kepu, ps, kok) pääsivät viimein puolen yön jälkeen sopuun, eikä hallitus kaatunut. Hallituksen tiedote klo 01.24 seuraavassa:

Hallitus on päässyt sopuun sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamisen periaatteista ja alueiden määrästä. Itsehallintoalueita perustetaan 18. Sosiaali- ja terveyspalveluja järjestetään 15 alueen puitteissa. Osana uudistusta säädetään valinnanvapauslainsäädäntö, joka mahdollistaa, että käyttäjä valitsee itse palveluiden julkisen, yksityisen tai kolmannen sektorin tuottajan. Yksityiskohtia vielä tarkistetaan teknisesti ja linjaus julkistetaan maanantaina 9.11. Klo 13 valtioneuvoston tiedotustilassa.

Päämin Juha SIPILÄ menetti silmissäni paljon pisteitä varsinkin seuraavista kahdesta syystä:
  • Uhkavaati 18 sote-aluetta vastoin kaikkien asiantuntijoiden lausuntoja.
  • Kytki yht'äkkiä sote-ratkaisuun uuden väliportaan itsehallinnon, joka on täysin valmistelematon erillinen iso projekti.
Epäilemättä tämän kanssa voidaan elää. Erinomaista on se, että tiedotteen mukaan asiakas voi itse valita käyttääkö julkista, yksityistä tai muuta palvelun tuottajaa. Kokoomuksen puoluevaltuusto hyväksyikin ratkaisun yksimielisesti tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän mielipiteesi: