17.3.2015

Granin sote-selvitystä jatketaan!

Kirjoituksessani 21.01.2015 kerroin kuinka Granin valtuusto hyväksyi yksimielisesti kokoomuksen ehdotuksen, jonka mukaan "Kaupungin-valtuusto päätti, että kaupunki selvittää mahdollisuuden toteuttaa kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisen ja tuottamisen kilpailutetun sopimuksen perusteella." Virkamiesten hätäisesti ja vastahakoisesti tekemän selvityksen jälkeen kaupunginhallitus esitti 0-tulosta ja selvittämisen lopettamista.

Valtuuston kokouksessa eilen 16.03.2015 tein tästä poikkeavan päätösehdotuksen:
"Kunnanhallituksen ehdotus päätökseksi perustuu suurelta osin siihen, että hallituksen esitys eduskunnalle laiksi sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä olisi tullut hyväksytyksi ja voimaan. Kun tämä lakiesitys kuitenkin nyt on rauennut, tulisi kilpailutuksen vaihtoehdot ja vaikutukset selvittää perusteellisesti uudelleen ilman lain asettamia määräaikoja. Tästä syystä ehdotan asian palauttamista kaupunginhallitukselle jatkokäsittelyä varten."

Tätä ehdotustani vastusti tietysti valtuuston demarijäsen (demarien mukaanhan "kaikkien pitää olla töissä valtiolla tai kunnalla") sekä useat rkpn edustajat. Kun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Finn Berg (rkp) normaalisti puhuu asiaa, niin nyt hän sortui todella heikkoon esitykseen vaatiessaan ehdotukseni hylkäämistä. Asiasta jouduttiin äänestämään, ja äänin 18-17 ehdotukseni hyväksyttiin. Sen puolesta äänestivät kok=13, vihreät=2, persu=1 ja rkp=2; kiitokseni kaikille tukijoille. Näin saadaan Granin sote-palvelut säilymään hyvällä tolalla riippumatta siitä, minkälainen sote-järjestelmä maahan 2-5 vuoden kuluttua tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän mielipiteesi: