12.1.2015

Ministeri Huovinen panee paremmaksi

"Tarkoituksena on, että valmistelussa ja päätöksenteossa hyödynnettäisiin alueen asukkaiden käyttäjä- ja kokemuslähtöistä tietoa. Samalla lisättäisiin asukkaiden ja viranomaisten välistä vuorovaikutusta, keskustelua sekä valmistelun ja päätöksenteon avoimuutta", totesi ministeri Huovinen (sdp) Keski-Suomen yhteisöjen tuki 15 vuotta -juhlaseminaarissa 12.1.2015.
 
"Kyse on keskeisistä asioista, kuten palvelujen asiakasystävällisyydestä, saatavuudesta tai vaikkapa niiden helppokäyttöisyydestä. Tiedon keruuseen voidaan käyttää jo olemassa olevia rakenteita, kuten kuntien vanhus- ja vammaisneuvostoja sekä nuorisovaltuustoja. Lisäksi voidaan järjestää keskustelu- ja kuulemistilaisuuksia sekä  kansalaisraateja (sic), selvittää asukkaiden mielipiteitä ennen päätöksentekoa, valita palvelujen käyttäjien edustajia eri toimielimiin ja kerätä palautetta. Tavoitteena on, että palveluja suunnitellaan ja kehitetään yhdessä niiden käyttäjien kanssa."
 
Mitä totaalista pötyä ja valehtelua!
 
Lopuksi sentään paljastaa karvansa: "Virallisissa kansallisissa strategioissa ja linjauksissa kolmas sektori on nähty ja nähdään jatkossakin julkista sosiaali- ja terveydenhuoltoa täydentävänä palana." Ei siis yksityistä lääkäriasemaa missään tapauksessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän mielipiteesi: