27.1.2015

Espoo hylkäsi Suurhelsingin

Eilen pitämässään kokouksessa Espoon valtuusto päätti äänin 71-4, että Espoo hylkää selvittäjien ehdotuksen Espoon, Helsingin, Kauniaisten, Sipoon ja Vantaan yhdistämisestä uudeksi kunnaksi ja vaatii kuntien liittämiseen tähtäävän erityisen kuntajakoselvitysprosessin lopettamista tarpeettomana. Valtuusto toteaa, että selvityksessä ei esitetä perusteita, joiden johdosta kuntajakoa pitäisi muuttaa.

Samalla valtuusto päätti antaa metropolihallintoa koskevasta lakiesityksestä lausunnon, jossa kannatetaan Helsingin seudun kehityksen ohjaamista metropoliratkaisulla ja metropolikaavalla. Lausunnon mukaan metropolialuetta tulee tarkastella vähintään 14 kunnan muodostamana monikeskuksisena alueena. Maankäytön, asumisen ja liikenteen ongelmiin voidaan vastata parhaiten vahvistamalla seudullista yhteistyötä ja päätöksentekoa metropolihallintolakiehdotuksen mukaisesti.
Tämä tarkoittaa sitä, että Espoo kannattaa kevyttä metropolihallintoa. Siinäkin on paljon puutteita, kuten 10 Dec 2014 kirjoitin. Näin varsinkin Granin kannalta. Lausuntomme on tulossa valtuuston käsittelyyn 02.02.2015.

1 kommentti:

  1. Huonolta näyttää.
    Kauniaisten kannalta edes kevyempi ratkaisu metropolihallinnosta ei ole toivottava. Mitään erityistä hyvää tai edes nykyisen kaltaista asumisen ja palveluiden tasoa ei tuolla ratkaisulla tule olemaan mahdollista säilyttää.

    Näkemykseni mukaan tässä on kyseessä ainoastaan hygieenisempi tapa eli eri nimikkeellä viedä suurinpiirtein samaa asiaa eteenpäin.

    VastaaPoista

Kirjoita tähän mielipiteesi: