14.2.2014

Hetemäen pasmat sekaisin

Valtiosihteeri Martti HETEMÄKI esitteli eilen asiantuntijatyöryhmän raportin julkisen talouden sopeuttamiseksi sisältäen ehdotuksen 3GEUR säästöistä kolmen vuoden 2015-17 aikana. Päätökset pitäisi tehdä tällä vaalikaudella, hallituksen pitää toteuttaa oma rakenneuudistusohjelmansa (kuntarakenne, sote, valtionsuudet, metropolihallinto ja kuntalaki) tiukasti ja etupainotteisesti. Hetemäen mukaan Oppositio voisi tukea tavoitteita mutta voi olla tukematta lakeja, jotka hallitus vie eduskuntaan. Todella erikoinen kehitelmä, jota oppositio tuskin nielee. Jopa Sauli Niinistö ja Raimo Sailas ovat esittäneet omat kriittiset kannanottonsa.

Hetemäen paperin yhteenveto tässä. Tausta-aineisto löytyy http://vnk.fi/hankkeet/talousneuvosto/julkaisut/finanssipolitiikan-asiantuntijaryhma/fi.jsp.

1 kommentti:

  1. Min Jutta URPILAINEN jatkaa puhumista leikkausten ja veronkorotusten suhteesta 50/50. Näin, vaikka tähänastiset toimet ovat johtaneet veronkorotusten osuuteen 75% (sanoo Kuntaliitto). <= Kun valtion menojen säästämiseksi valtionosuuksia kunnille leikataan, on kuntien pakko nostaa veroäyriään vastaavasti, koska velvoitteita ei ole vähennetty.

    VastaaPoista

Kirjoita tähän mielipiteesi: