4.9.2013

Koivuhovin kaava Korkeimpaan hallinto-oikeuteen

Lukuisten paikallisten asukkaiden valitukset Koivuhovin uudesta asemakaavasta hylättiin 14.06.2013 Helsingin hallinto-oikeudessa - HHO; katso päätös tästä. Valittaja Rune Filipsson & co hakivat muutosta Korkeimmasta hallinto-oikeudesta - KHO, joka onkin ottanut asian käsittelyynsä; tästä katso KHOn selityspyyntö Granille. Linkkidokumentti sisältää myös Filipssonin muutoshakemuksen, jonka päävaatimukset ovat seuraavat:
 • Kaavan puutteellisesta valmistelusta johtuen kaava-asia pitäisi palauttaa HHOeen tai kaupungille.
 • Aseman paikkaa pitäisi siirtää ~100m itään.
Kaupungin Yhdyskuntalautakunta - YLK käsitteli asiaa kokouksessaan 03.09.2013. Pohjana oli virkamiesten kirjoittama tyly ja asioita kaunisteleva selitys. Esitin asian siirtämistä seuraavaan kokoukseen, johon Filipsson olisi kutsuttu kuultavaksi. Esitykseni kuitenkin kaatui äänin 6-2 (1 tyhjä). Jätin pöytäkirjaan oman eriävän mielipiteeni. Enemmistön hyväksymä selitysteksti löytyy tästä.                         

01 Oct 2013 pidettiin Granissa yleisötilaisuus Espoon kaupunkiratahankkeesta. Pöyryn projektipäällikön mukaan ratasuunnitelma valmistunee 2014, rakentamisesta ei mitään tietoa. Koivuhovin kaavaan liittyen oli hyvä kuulla, että "ratasuunnitelma ei saa olla asemakaavan vastainen". Ei siis niin kuin kaupunki lausuu, että Koivuhovin asemakaava on tehtävä 2003 hyväksytyn radan yleissuunnitelman mukaisesti.

3 kommenttia:

 1. Miksi nämä paperit ovat saatavilla vain ruotsiksi? Kyllä niiden pitäisi olla luettavissa myös suomeksi. Jokainen asianomainen kyllä pystyy lukemaan suomea, mutta kaikki eivät suinkaan ruotsia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun alkuperäinen valitus on tehty ruotsinkielellä, ovat oikeuden päätökset, kirjeenvaihto etc vain tällä samalla kielellä. Ei voi mtään.

   Poista
  2. Oma ehdotukseni yhdyskuntalautakunnassa on sentään suomeksi. Siitä käyvät summaarisesti ilmi myös alkuper. valituksen olennaiset piirteet.

   Poista

Kirjoita tähän mielipiteesi: