22.8.2013

KaunisGranissa sanottua

Milloin keskusta valmistuu??? Tästä olen kirjoittanut monta kertaa; katso kuvallinen yhteenveto tästä. Tuoreessa KaunisGranissa oli asiasta Thomas Wreden tiukka kirjoitus, joka löytyy tästä.

Granin yhdyskuntalautakunta käsitteli kokouksessaan 03.09.2013 keskustan taloyhtiöiden valitusta keskustan keskeneräisyydestä. Alueen siistimisen lisäksi tarjottiin vain lämmintä kättä. Kuitenkin, mikäli NCC ei ole saanut rakentamista valmiiksi 14.6.2014 mennessä, on  kaupungilla mahdollisuus erillisen lunastustoimituksen kautta lunastaa tontti takaisin omistukseensa ja ryhtyä omistajana itse ohjaamaan sen toteuttamista. Kun jo nyt on selvää, että rakentamisehto ei toteudu, mielestäni kaupungin pitäisi ryhtyä jo nyt valmistelemaan lunastusta.

Myös liikenneturvallisuudesta olen tehnyt aloitteita, jotka ovat menneet myös läpi: Ersintien hidaste, Ersintien ja Yhtiöntien kulman kevyen liikenteen järjestely, uusi suojatie Kirkkotielle (tehdään vielä tänä vuonna; suunnitelma löytyy tästä) sekä pyöräilijöiden oikeuksista varoittavat kilvet Kirkkotielle ja ympäri kaupunkia. Tuoreessa KaunisGranissa oli kirjoitukseni siitä, että yleinen pyörälläajo jalkakäytävillä tulisi kuitenkin sallia vain harkituissa erikoistapauksissa; kirjoitukseni löytyy tästä.

PS: Suojatieonnettomuuksien vähentämiseksi infrayhtiö Destia esittää suojateiden karsimista (HS 26.08.2013). Kun suojatiet vähennetään nollaan, eipä enää kukaan jää auton alle suojatiellä!
Autoliiton tuoreessa lehdessä oli tutkijalautakunnan seloste siitä, miten pyöräilijä kuoli suojatiellä, vaikka hänellä oli "etuajo-oikeus". Tämä monellakin tavalla havahduttava juttu löytyy tästä: Moottori #10/2013.

Milloin keskusta valmistuu? 10 Sep 2013 oli KaunisGranissa useita hyviä kirjoituksia asiasta, katso tästä. Lisää kirjoituksia löytyy KaunisGranin omalta kotisivulta.

3 kommenttia:

 1. Lehdessä oli myös Varuboden-OSLA:n toimitusjohtajan vastine Thomas Wreden kirjoitukseen, mutta se ei tarjonnut mitään vastauksia tai selityksiä. Edelleen jäi epäselväksi, miksei rakentaminen ole edennyt ja milloin se mahdollisesti alkaisi edetä.
  NCC:n sivuilla ei näytä enää olevan lainkaan uusia kohteita myynnissä, joten tuntuu siltä, ettei mitään ole tapahtumassa. Ensi keväänä tulee jo kolme vuotta täyteen siitä, kun kaupunki antoi NCC:lle rakentamiskehotuksen, ja jos/kun tonttia ei silloin ole rakennettu, kaupunki voi lunastaa sen itselleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän asia juuri on. Kaupungin ei pitäisi vain pallotella asialla vaan oikeasti ryhtyä pakkolunastukseen.

   Poista
 2. VÄHEMMÄNKÖ SUOJATEITÄ?
  Destian Jari Hurskainen esittää suojateiden karsimista (HS 26.08.2013): "Suojateiden vähentyessä autoilijoilla olisi pienempi kynnys noudattaa suojatiesääntöjä." Hänen mielestään pitäisi sen sijaan tehdä kadunylityspaikkoja, joissa jalankulkija on väistämisvelvollinen. Ja merkintä olisi viistetty reunakivi (näkyy varmaan talvellakin?).
  Oikeasti, kaikki kadut koko pituudeltaan ovat nytkin kadunylityspaikkoja, joissa jalankulkija on väistämisvelvollinen!
  Kun suojatiet vähennetään nollaan, niin silloin ei enää kukaan jää suojatiellä auton alle. Halleluja!

  VastaaPoista

Kirjoita tähän mielipiteesi: