23.8.2013

Kauniaisten, Espoon, Kirkkonummen ja Vihdin yhdistymisselvitys käynnistymässä

Osana kuntauudistustyötä Kauniainen, Espoo, Kirkkonummi ja Vihti valmistelevat kuntarakennelain mukaisen yhdistymisselvityksen käynnistämistä. Asia on esillä kunnanhallituksissa ensi viikolla.

Selvityksen johtoryhmän muodostavat kunnanjohtajat. Selvitystä ohjaa kuntien luottamushenkilöistä koottu poliittinen ohjausryhmä, jossa on Espoosta 4 jäsentä, Kauniaisista 2 sekä Kirkkonummelta ja Vihdistä kummastakin 3 jäsentä. 

Lopulta Granista nimettiin ryhmään 3 jäsentä: Finn BERG, Tiina RINTAMÄKI-OVASKA ja Tapani ALA-REINIKKA. Heidän tulee pitää huolta siitä, että (1) mitään kuntaliitoksia ei tapahdu ja että (2) rahaa ei saa haaskata turhiin selvityksiin (konsulttidemokratiaa pitää varoa).

Asian hoitamiseksi on tehty Selvityssuunnitelma 18.09.2013 (6 p, 0.45 MB). Sen mukaan asiaa johtaa neljä erilaista ryhmää: ohjausryhmä, johtoryhmä, valmistelusihteeristö ja seurantaryhmä. Espoossa pidetyssä käynnistysseminaarissa olikin sitten 90 henkilöä. Kukahan tekee varsinaisen työn? Kun lopputulos on jo kaikkien tiedossa, pitäisi  resurssien ja rahan tuhlausta varoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän mielipiteesi: