25.1.2013

Varoituskilpi tulee vaarallisiin pyörätieristeyksiin!

30.08.2012 tekemäni kuntalaisaloitteen sekä sen jälkeen käymäni kirjeenvaihdon seurauksena Granin yhdyskuntalautakunta teki 22.01.2013 päätöksen, jonka mukaan kärkikolmiolla tai stop-merkillä viitoitettuihin pyörätieristeyksiin asennetaan lisäkilpi 863. Tämä kilpi kiinnittää väistämisvelvollisten autoilijoiden huomiota pyöräilijöihin. Tästä löytyy pöytäkirja (2p, 0.05 MB).


Lisäksi kiinnitin yhdyskuntalautakunnan huomiota seuraavaan: Viime aikoina Kauniaisissa yhä useamman kadun jalkakäytävällä sallitaan myös pyöräily. Tämä ratkaisu parantanee pyöräilijöiden turvallisuutta, he pääsevät pois autojen seasta. Samalla se kuitenkin johtaa jalankulkijoiden kärsimiseen. Tavallisella jalkakäytävällä pyörätien erottaminen jalankulkutiestä ei ole mahdollista, ja vastakkaisiin suuntiin kulkeva liikenne lisää ongelmia. Kun 90-luvulla kumottiin hyvä oikeanpuoleinen liikenne kevyen liikenteen väylillä, ollaan nyt tilanteessa, jossa kapealla jalkakäytävällä jalankulkijat, lastenrattaat ja rollaattorit joutuvat liikkumaan sikin sokin pyöräilijöiden seassa. Mielestäni yleinen pyörälläajo jalkakäytävällä tulisi sallia vain harkituissa erikoistapauksissa.
Typerästä lainsäädännöstä johtuu vielä se, että jos jalkakäytävälla saa ajaa pyörällä, jokaisen pyöräilijän pitää sillä myös ajaa; kovaa vauhtia ajavat kyykkypyöräilijätkään eivät silloin saa enää ajaa ajoradalla.
Tiettävästi lautakunta tutkii tätäkin asiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän mielipiteesi: