28.9.2012

Milloin Granin keskusta valmistuu?

  • missä on Promenadi?
  • missä suihkulähde ja iso puu?
  • milloin keskusta valmistuu?
Granin keskusta rakennettiin kokonaan uudelleen 1960-luvulla, vain vajaat 50 vuotta sitten. Ja nyt se rakennetaan jälleen uusiksi. Nyt olisi ollut hieno mahdollisuus rakentaa todella toimiva ja arkkitehtonisesti merkittävä kaupunkikeskus, jolla olisi ollut kansainvälistäkin arvoa.
Mitä on saatu? Kauppakeskus Grani, visuaalisesti fiasko ja toiminnallisesti kelvoton. Miksi ei otettu mallia esim Espoonlahden Lippulaivasta, jossa kaikki kaupat ja kapakat avautuvat sisätilaan ja autoille on lämmin parkkihalli. Tätä samaa tarjoaa nyt Espoon keskus; Entresse, Espoontori.
Keskustan kaavasta on jo yli 20 vuotta, mutta rakentaminen on edelleen pahasti kesken. Vielä olisi mahdollista (1) rakentaa yrittäjille kohtuuhintaisia tiloja ja sitä kautta (2) lisätä kaupallista palvelutarjontaa, valikoimaa ja vaihtoehtoja (kuten ruokakauppa!) sekä (3) rakentaa asiakaspysäköinti järjestyneeksi ja riittäväksi; samoin liityntäparkki, josta myös kunnollinen pääsy asemalaitureille.
Tietoa ja kuvia nykytilasta löytyy Milloin Granin keskusta valmistuu (3p, 0.65 MB)

1 kommentti:

  1. Erittäin hyviä pointteja tässä on kyllä nostettu esille. Kauppakeskus Grani on täysi fiasko, tosiaankin. Keskustan rakentamisessa ei ole millään lailla edes yritetty pitää aluetta kaupunkilaisille viihtyisänä rakentamisaikana vaan urakoitsijat ovat vallanneet sen niin käytännöllisesti kuin visuaalisestikin. Laaksotien alue on kuin pommin jäljiltä ja kyse on sentään kaupungin yhdestä näkyvimmistä paikoista. Ja ironista on tosiaan tämä World Design -hanke, jossa kauupungin hallituksen edustajiakin on mukana.

    Onko keskustan rakentamiseen saatu kaupungin edustajilta mitään vastausta vai luimistellaanko siellä tyypilliseen tapaan vastuuta väistellen?

    VastaaPoista

Kirjoita tähän mielipiteesi: