28.9.2012

Avoin Wi-Fi Graniin

Kauniaisten 8,800 asukkaasta lähes jokaisella on tarve päästä internetiin. Useimmille tämä onkin mahdollista joko kotona tai työpaikalla. Sen sijaan ulkona junaa tai bussia odotellessa, tai Thurmanin puistossa aurinkoa ottaessa ei internetiin pääse. Myöskään kaupungin eri toimipisteiden odotus- ja yleisötiloissa ei asiakkaille ole internet-palvelua tarjolla.

Kun ”näpyttely” on muodostunut varsinkin nuorison jatkuvaksi tekemiseksi, olisi paikallaan luoda vapaa, avoin ja maksuton Wi-Fi -verkko Graniin. Jos verkko rakennettaisiin kattamaan koko kaupunki, olisi sillä suuri julkisuus- ja imagoarvo. Granin pinta-ala on 6 km2, jolloin alkuinvestointi lienee liian suuri. Jos sen sijaan katettaisiin vain keskusta ja valitut kaupungin toimipisteet, olisi ratkaisu seuraavan kaltainen:

·  Wi-Fi (=WLAN) -verkko
·  Vapaa, avoin ja ilmainen
·  Kattaa keskustan, asemanseudun sekä valitut kunnan toimipisteet
·  Katettava ulkoalue ~1 km2
·  40 ulkotukiasemaa + 20 sisätukiasemaa
·  Investointi 86,000 EUR (hankittu budjettitarjous)
·  Vuosikustannus 17,000 EUR (hankittu budjettitarjous)

Mallia ja kokemuksia voisi hankkia Oulusta, jossa vastaava verkko on ollut käytössä jo monta vuotta. Verkko kattaa keskustan ulkoalueet, kaupungin virastot sekä kaksi koulujen kampusta. Palaute on ollut erinomaista ja käyttö huikeaa: jopa 2 miljoonaa käyttökertaa päivässä ja 2,000 laitetta yhtä aikaa.

Vielä ennen investointipäätöstä olisi paikallaan hankkia lausunto tukiasemien säteilyn vaikutuksesta, ainakin jos antenneja tulisi päiväkotien tai koulujen katoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän mielipiteesi: